Bani cu blog

sâmbătă, 13 februarie 2010

petrecere greceasca

Da da numai pe la petreceri ma gasiti.De obicei unde sta bautura!Acolo sunt si eu!
Ce e cu petrecerea asta greceasca?S-a petrecut cam acum o saptamana si ne-au servit cu Ouzo(logic) si whisky de ni s-a rupt firul.Logic ca majoritatea erau greci,muzica greceasca,dansurile specifice,ne-am invartit si noi pe sistemul ca tre' sa dansam sa nu ne ia somnul!Pentru noi muzica greceasca era o hora si o topaiala continua .Oricum nu eram numai noi,romanii si grecii,mai erau si spaniolii,polonezii s.a.m.d,numai ca noi avem talentul asta minunant,extraordinar, deosebit de a da in spectacol cand avem putin(sau mult) alcool la bord(sau poate doar eu ??)Se terminase berea.Am reusit sa gasim vodca ,care avea eticheta de Romania,asa ca ne-am imprietenit si mai mult cu ea,spre incantarea noastra ca vorbeam aceeasi limba.

Si a doua zi e mereu marea dilema!Iti amintesti numai scurtmetraje.Si vezi pozele.OOh,cand am avut artificii?Asta eram eu pe masa?Si ei au fost la petrecere?Si a fost si tort!Groaznic!Si iti mai povestesc si prietenii ca ai vorbit 5 minute ,dar nu te-a inteles nimeni pentru ca nu-si dadeau seama in ce limba vorbesti.


Toti zic ca studentii Erasmus ar avea nevoie de o clinica de dezalcolizare!!!Eu imi mentin parerea ca nu e chiar asa grav...deocamdata!

Proteste studentesti

Imi plac protestele studentilor.Studentii sunt plini de energie,protesteaza si nu cedeaza pana nu castiga.Eu sunt genul care admira protestele, cu un scop bun totusi, dar stau in umbra ,imi lipseste curajul.As vrea ca in curand sa schimb asta.As vrea sa protestez si eu ,sa particip la manifestatiile studentesti.
Apreciez foarte mult studentii germani,care protesteaza impotriva sistemului de la Bologna plus alte nemulturile legate de sistemul de invatamant.Si profesorii ii incurajeaza,s-a intamplat sa am un curs in ziua unui protest din decembrie anul trecut si profesorul sa nu tina cursul si sa-si ia grupa de studenti la manifestatie.Totul a inceput de la studentii austrieci care protesteaza din 2007 .

Noi ce am facut? Probabil ne-am bucurat ca terminam facultatea mai repede.Desi o foarte mare parte din studenti muncesc din anul I,se impart intre cursurile de la facultate si munca,cine mai reuseste sa ajunga la facultate,in cele din urma ajungand sa se dedice mai mult servicului.Suntem diferiti,asta e clar.
Cum este studentul din tarile de vest? Majoritatea isi doresc sa studieze un timp mai indelungat,au si ei problema taxei scolare,dar in unele landuri s-a scos, si acolo facultatea s-a confruntat cu un numar mare de studenti inscrisi de nu mai reuseau sa ofere sali de predat si cursurile se tineau prin cinematografe sau biserici.