Bani cu blog

marți, 9 februarie 2010

Karaoke





Exista aici un bar foarte dragut:Flower Power unde in in fiecare luni este seara karaoke.Eu, obisnuita cu faptul ca serile karaoke nu sunt chiar atat de savurate,publicul de asemnea nu prezinta interes ,lumea nu are curaj sa cante s.a.m.d.Cu exceptia bineinteles a japonezilor,cei mai infocati fani ai karaoke-ului ,in camera speciale, pentru tinerii japonezi reprezinta o adevarata distractie,si pana la urma din punctul meu de vedere o parte din cultura lor.
Dar am aflat ca mai exista pe langa japonezi alti mari iubitori de karaoke.Logic nemtii.Barul devine foarte aglomerat,lista cu pretendentii la..microfon e deja aranjata,unii mai nerabdatori decat altii.Publicul la fel de nerabdator sa-si incante urechile.Nu-mi venea sa cred!!Nu mai conta ca majoritatea erau pe langa cu vocea ,cu versurile,dar puneau suflet, 'beaucoup de sentiments' cum mai glumim noi, poate unii prea mult si anume incantasera publicul deja de vreo 10 ,dar uitai de asta cand la sfarsit toata lumea aplauda,incuraja si se simtea bine.Totul decurgea ca la carte.
Pana la urma fiecare isi are distractia lui,sau la fel, dar se bucura diferit.

Nemtii si restul

Aseara am iesit si eu la o bere ca nu ma mai vazusem cu lumea de vreo 2 zile.Am vorbit de una de alta,majoritatea subiectelor se invarteau in jurul scolii:teme,biblioteca,referate,examene. Am dezvoltat un inceput de alergie legat de subiectele de genu ,desi stiu ca nici in Romania nu va fi mai usor,dar macar sunt printre ai mei si stiu cum stau regulile si voi fi mai bine informata.
Apoi s-a vorbit putin despre fotbal, prietena noastra poloneza ne povestea cand a fost la un meci intre Germania-Polonia si ca Germania detine 2 fotbalisti polonezi foarte buni,care aduc de cele ma multe ori victoria pentru echipa nemteasca.
Cunosteam destul de bine ura polonezei pentru nemti si nu neaparat din cauza istoriei,pentru ca acest lucru este deja putin exagerat,sa urasti un popor fara sa ii dai o sansa.Ea este deja de 2 ani in Germania,dar venita de 5 luni din Frankfurt in Leipzig .Desi initial aveam impresia ca nemtii din partea de est(fosta DDR) sunt mult mai deschisi decat cei din vest,dar ea ne-a afirmat ca este total invers.Si nu puteam sa o contrazicem pentru ca noi nu am avut posibilitatea de a trai in partea de vest.Or fi mai civilizati?Mai deschisi?
Nu este prima ei abatere in ceea ce priveste exprimarea atitudinii personale fata de nemti.
S-a intamplat mai rau ,ca ea de fata cu alti nemti,(intr-o stare de ebrietate) sa isi sustina raspicat ideea ca nemtii sunt de cacat.Care a fost reactia lor?
Este ca si cum un strain ar veni in Romania si ar striga in gura mare ca romanii sunt tigani,ca romanii sunt de cacat,hoti si criminali!Normal ca esti revoltat.
Sunt intr-o tara straina ,incerc sa ma comport ca atare ,desi la o analiza nu tocmai minutioasa, vei reusi de la inceput sa iesi in evidenta,ma conform legilor,incerc sa nu intru in conflicte .
Ceea ce as vrea sa subliniez este ca nu se pune numai ea in pericol,dar si pe ceilalti.
Mai mult sau mai putin rasist:raspunsul unui neamt intreband-o prietena mea:unde cobori?(referindu-se la ce statie de tramvai):Tu ar trebui sa cobori la granita!!!Foarte incurajator.Nu vreau sa fac din nou o comparatie,dar din cate imi amintesc noi suntem destul de prietenosi cu strainii,dar nu primim acelasi lucru.
Sincer au fost si cazuri cand am ramas placut impresionata auzind de persoane care au fost in Romania si au ramas placut impresionate,de oameni ca de restul ma abtin. Chiar iti aminteste ca esti mai bun decat ei ,ca ai mai multe de oferit si nu cand auzi strain,te gandesti sa-l alungi din tara ta.
Germania isi are si ea minoritatile ei:de exemplu minoritatea turcilor ajunge la circa 2,5milionae,ca urmare ai sa auzi nemti spunand ca ei sunt cei mari iubitori de kebab si döner,minoritatea poloneza in jur de 380.000 conform studiului din 2007,italieni:528.138 si grecii aproximativ 290.000.
Ca incheiere amintesc ca nemtii sunt in mare parte foarte irascibili si impulsivi,din cauza asta de obicei ca strain nu poti sa-ti permiti sa vorbesti deschis cu ei,pentru ca in momentul in care nu impartasesti aceeasi parere,devine aproape imposibil sa mai continui discutia.

Critici

Ce ma deranjeza?Cel mai mult si cel mai mult!!!!!Oamenii care critica .Pe cine critica ei si de ce?Parerea mea este ca ei simt nevoia sa se afirme prin intermediul unor critici,sa-si afirme personalitatea.Dar este total absurrd si de fiecare data am zis ca eu nu am dreptul sa critic o persoana pentru ceea ce face ,zice sau gandeste.Pentru ca nu o cunosc indeajuns de bine sa-i judec stilul de viata si actiunile ,pentru ca nu stiu pe ce sunt intemeiate . Fiecare actiune este mai mult sau mai putin consecinta unei alte actiuni ,care la un anumit timp nu a putut fi finalizata sau a fost ,dar cu un final esuat.Asa ca de ce sa-mi critic un prieten pentru faptul ca eu nu-l consider copilaros,visator sau prea obositor pentru mine.Nu,pur si simplu asa este el,toate au o baza,eu tot ce pot face si fac mereu cu drag este sa incurajez.Pentru mine este foarte important sa am un prieten,care sa ma incurajeze atunci cand ma nevoie.Si cred ca cineva care te cunoaste cat de cat bine stie cum sa te incurajeze.Pentru ca daca nu este o persoana destul de hotarata ,sau cel putin nu ai un prieten decis ,sigur pe el, care atunci cand iti da un sfat chiar crede in el si nu o face doar de dragul prieteniei.Daca nu ai un astfel de prieten,si nu esti o persoana decisa,risti sa nu fii capabil sa iti duci pana la capat dorintele .Apoi urmeaza regretul care te va urmari o perioada destul de lunga cu situatiile gen ce s-ar fi intamplat daca ...Aveti curajul sa faceti ceea ce simtiti,fara sa suciti situatia pe o parte si pe alta timp pe cateva zile,ca in cele din urma sa nu mai ramana niciun entuziams !!!Sentimentele ne ghideaza!