Bani cu blog

joi, 11 februarie 2010

Adolf Hitler

Copilaria lui Hitler a fost marcata de comportamentul tatalui violent.In casa domnea o atmosfera de teroare ,iar Adolf primea de cele mai multe ori batai din partea tatalui,in timp ce mama incerca sa-l apere.Hitler a mai avut o sora,Paula,care dupa moartea lui Hitler a declarata ca in copilarie era victima violentei lui Hitler.
Certificatele scolare il prezinta pe Adolf Hitler mai degraba ca pe un elev mediocru, fiind notat cu calificativul ''insuficient''. Astfel in urma rezultatelor nesatisfacatoare,este nevoit sa renunte la scoala si la vartsa de 16 se hotaraste sa de indrepte spre partea artistica, propunandu-si sa devina pictor.Incercarile lui sunt stangace, nu reuseste sa treaca de examenenele Academiei de Arte , de asemenea lectiile de pian i se parea plictisitoare,singrurl lui interes deosebit era pentru muzica lui Richard Wagner.
Relatia cu tatal sau era foarte rece,moartea lui Alois nu l-a afectat atat de tare precum l-a afectat moartea mamei,Klara. El afirmand :„Klara Hitler a fost singura femeie pe care am fost în stare să o iubesc”.
Hitler vedea in Viena un amestesc de rase,fapt care l-a determinat sa plece in Germania,la München,oras pe care il considera cu adevarat german.Se inroleza voluntar in armata,in Austria nefiind acceptat pe motiv de handicap fizic.
In tot acest timp Hitler isi formase o gandire antisemitica si o conceptie rasistica.
Ceea ce l-a ajutat foarte mult in ascensiunea sa politica a fost talentul oratoric,precum si siguranta ca ideile lui sunt ceea ce are nevoie Germania. Ideologia nazismului se baza pe ideile nou aparute ale secolului XIX cum ca rasa pura este rasa ariana. Poporul german fiind considerat un popor pur,iar comunitatea evreiasca o boala care distruge Germania. Hitler a folosit ca unealta politica propaganda,numindu-l pe Joseph Goebbels conducator al miscarii pe propaganda pe intreg teritoriul Germaniei.Hitler a reusit sa se impuna in politica datorita crizei economice si politice de dupa primul razboi mondial.Poporul astepta o schimbare si Hitler a reusit sa profite si de nesiguranta poporului amagindu-i treptat cu imaginea unui viitor mai bun si accentuand mereu importanta rasei ariene.
Cifra evreilor omorati pe intreg teritoriul Europei se estimeaza la 6milioane. Acest lucru este cunoscut in istorie ca Holocaustul.
Atrocitatile regimului comunist nu i-au atins nuami pe evrei,dar si pe rromi,homosexuali,persoanele cu handicap,cetatenii polonezi si popoarele slave sau martorii lui Iehova.
Se estimeaza suma de 420.000 de evrei ucisi pe teritoriul Romaniei,dintre care si evreii ucrainieni,cei din Basarabia sau Bucovina.
Primul lagar mare, Majdanek, a fost descoperit de sovietici pe 23 iulie 1944. Auschwitz a fost eliberat tot de Armata Roşie pe 27 ianuarie 1945; Buchenwald de americani pe 11 aprilie; Bergen-Belsen de catre britanici pe 15 aprilie; Dachau de americani pe 29 aprilie; Ravensbrück de sovietici în aceeaşi zi; Mauthausen de americani pe 5 mai; şi Theresienstadt de sovietici pe 8 mai, Treblinka, Sobibór, si Bełżec nu au fost niciodată eliberate, fiind distruse de nazisti in 1943.
Sfarsitul lui Hitler:Conform cercetarilor intense a peste 300 de ore de film,cercetatorii au ajuns la concluzia ca Hitler suferea de Parkinson din 1943.Pana în acel moment dictatorul isi folosea ambele maini pentru a gesticula si a-si sustine discursurile, insă din acel moment, Hitler era mai reticent în gesticularile cu mana stanga.Varianta acceptata pana acum pentru moartea sa este ca, auzind apropierea trupele sovietice de cancelaria Reich-ului, a inghitit o capsula de cianura si s-a impuscat.Inainte de a se sinucide,Hitler testase otrava pe cainele sau.
Recomandari de filme: ''Der Untergang''(Downfall)2004 ultimele zile ale lui Hitler in Berlin in buncar si ''Mein Führer''(2007) o comedie despre viata lui Hitler.