Bani cu blog

sâmbătă, 20 februarie 2010

Sacaieli

De ce fiecare persoana mai inaintata in varsta,intalnindu-te in locuri publice gen statie de autobuz,gara,aeroport,fiind in asteptare, trebuie sa-ti impartaseasca din viata ei. Stai si astepti sa vina un autobuz ,ea se uita la tine,se gandeste sa se bage in seama sau nu?Hmm,asa dupa fata pare o persoana intelegatoare,as putea sa ma bag in seama cu ea si sa-i povestesc pornind de la subiectul ''de ce intarzie autobuzul?''ca tot are legatura cu nepotelul ei Petrut ,care e o scumpete de baiat,si fata ei care a terminat facultatea si acum lucreaza ca are nevoie de experienta,si sotul ei este descurcaret,au si masina,acum i-a lasat masina ei si conduce si ea(ca sa vezi);am si eu bagajele alea,nu sunt multe,niste ciocolatele pentru soacra-sa,care lucreaza la o gradinita ,pentru copii dulciurile si niste haine,mi-am luat si cojoc ca stiam ca e frig,eu sunt Brasov si sunt obisnuita cu frigul...Romanul este deschis,da tot din casa,e prietenos iti povesteste si unde tine banii si cati are si cine dintre vecini are multi bani.Romanul cauta sa fie ascultat,sa stie el ca in 10 minute a reusit sa te umple de informatii (utile pentru viitorul tau personal)despre familia ,arborele genealogic si peripetiile familiei.
Si ascult, ascult ,si stai sa zic si eu ceva daca tot ne spovedim,de unde,nu prezint interes.Adica e ca si cum inca o persoana,(inclusiv eu, imi confirma ca viata mea e plictisitoare rau,eu nu am atatea realizari ca neamul ei,da asa nu am copil,soacra si sot si nici masina...nu avem cu ce sa ne comparam,nu ne aflam la acelasi nivel.
Aici era problema.Daca ma apuc sa inventez si eu despre copilasul meu nazdravan,care e mananca caca din olita si soacra-mea care ma critica ca nu-i spal chilotii sotului si slujba la care tre' sa ma prezint obligatoriu 5 zile pe saptamana etc.poate asa as fi si eu ascultata!
M-am gandit eu asa bine si data viitoare adopt solutia asta ,sa ramana cu sechele baba sa se invete minte sa nu se mai bage in seama ca poate unii nu au chef de ascultat povesti despre familia perfecta si viata perfecta pe care unii pretind ca o au.

3 comentarii:

  1. eu spun ca o privire a la Cristiana(in zilele proaste) e deajuns sa nu mai pofteasca a-si impartasi parerile in urmatoatele 2 saptamani. Nelamurirea mea este daca in acest post vorbim despre romani sau despre nemti?!

    RăspundețiȘtergere
  2. am mai citit o data cu atentie si mi-am dat seama ca vorbesti din amintirile de acum 6 luni.
    In cazul asta: Traiasca romanul cu firea lui de neuitat!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu,dimpotriva vorbesc despre romanii...ca de obicei:)

    RăspundețiȘtergere